Een gezond gebit in 2022


De tandarts is slechts een partner in gezond houden van jouw gebit – het meeste doe je thuis. Naast het regelmatig bezoeken van je tandarts is de zorg die je thuis aan je tanden geeft van doorslaggevend belang.

Ondanks alle nieuwe, technische ontwikkelingen blijft de regelmaat van reinigen het meest effectieve en belangrijke onderdeel van het onderhoud van je gebit. Tweemaal daags grondig poetsen, ’s ochtends en ’s avonds voor het naar bed gaan – het geldt nog steeds. Ook is flossen, ten minste één keer per dag, maar liefst na elke maaltijd een goede methode om je gebit gezond en mooi te houden.

Door regelmatig te poetsen en flossen voorkom je niet alleen tandplak in en om je tanden en tandvlees, ook behoed het je voor slechte adem, tandbederf en tandvleesaandoeningen. En wist je dat een goede mondhygiëne ook belangrijk is voor de gezondheid van de rest van je lichaam? In het delicate weefsel rond de tanden kunnen makkelijker ziektes ontstaan die zich ook buiten je mond voortzetten.

Hoe ziet een goede poetsbeurt eruit? Poets in ieder geval drie minuten je tanden. Het kan helpen hierbij een timer te gebruiken, veel elektrische tandenborstels hebben zo’n timer ingebouwd. Daarnaast zijn er vele andere producten verkrijgbaar die je kunnen helpen je tanden gezond en stralend te houden – vraag bij je volgende bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste eens wat goed voor jou kan zijn!

Meer nieuws