Tips bij klachtenUitgeslagen tand
Bewaar de tand in de mond of eventueel in melk. Niet bij de wortel vastpakken. Maak direct een afspraak met de tandarts voor onmiddellijke behandeling!

Uitgeslagen melktand
Deze wordt niet meer teruggeplaatst. Maak een afspraak met de tandarts om te controleren of de tand er compleet uit is. Dit is geen spoedbehandeling.

Dikker wordend gezicht
Neem direct contact op met uw tandarts voor overleg.

Afgebroken stuk kies met sterke warm/koude pijn
Maak een afspraak voor behandeling.

Afgebroken kies zonder pijn
Maak een afspraak voor behandeling (dit heeft geen haast, maar de kies mag geen maanden onbehandeld blijven). Een scherpe rand kan vrijwel altijd als tijdelijke oplossing gladgeslepen worden (bel in dat geval voor een afspraak).

Ontstoken verstandskies
Bij het doorbreken van een verstandskies kan het voorkomen dat er een ontsteking ontstaat, doordat er voedsel blijft zitten tussen het tandvlees en de half doorgebroken kies (in het tandzakje). Waterstofperoxide 3% (verkrijgbaar bij apotheek) verdunnen met dezelfde hoeveelheid lauw water in beker. Vervolgens een steriel gaasje dopen in deze vloeistof. Dit gaasje 2 x dubbel vouwen en 15 min. op de ontstoken plek houden. Vloeistof niet inslikken. Zonodig 3 x per dag herhalen.

bel ons!035-6026229