WerkwijzeWelkom in onze praktijk

U kunt bij ons terecht voor behandelingen door een tandarts, een combinatie van tandarts en mondhygiënist, maar ook voor alleen een mondhygiënische behandeling indien u elders een tandarts heeft.

De mondhygiënistes werken zelfstandig en hebben uitgebreide ervaring op alle gebieden van de mondzorg.

Kwaliteit

Wij bieden u de kwaliteit en zorg die u van een professionele praktijk kunt verwachten. Iedereen die zijn of haar gebit goed wil onderhouden of gezonder en mooier wil maken is welkom. Wij hebben geen wachtlijst en zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Inrichting en beleid

De praktijk is licht en modern ingericht. De behandelkamers zijn ruim en er heerst een prettige sfeer. Wij voldoen aan alle door de overheid gestelde eisen denk aan hygiëne, privacybeleid of klachtenafhandeling.

Klachten

Mocht u een klacht of opmerking hebben over onze praktijk of onze behandeling, schroom niet ons daarvan op de hoogte te stellen – wij raken graag met u in gesprek. Mocht u het niet prettig vinden uw klacht direct bij ons te melden, dan kunt u ook terecht bij het ANT.

Controle

Bij een afspraak voor een (half) jaarlijkse controle wordt uw gebit en het tandvlees gecontroleerd. Indien nodig verwijderen we direct het tandsteen. Als u veel tandsteen hebt of als uw tandvlees niet goed gezond is, roepen we de hulp in van één van onze mondhygiënistes. Om gaatjes te ontdekken als ze nog klein zijn worden er regelmatig zogenoemde ‘bite-wing’ röntgenfoto’s gemaakt.

De vervolgbehandeling

Als er een vervolgbehandeling nodig is, wordt de tijd ingeschat die daarvoor nodig is. U kunt dan bij onze balie direct een afspraak daarvoor plannen. Een behandeling hoeft niet pijnlijk te zijn; als u het prettig vindt verdoven wij de tand of kies, ook bij het vullen van gaatjes.

Uitgebreide behandelingen

Als u uw gebit volledig wilt laten opknappen, maken wij meestal eerst röntgenfoto’s en afdrukken. Aan de hand hiervan worden de mogelijkheden bestudeerd en eventuele alternatieven met u besproken. U krijgt van ons ook altijd een begroting van de kosten en een gefaseerd plan van aanpak, zo kunt u zelf bepalen of u akkoord gaat met het behandelplan.

Maak een afspraak