ImplantatenImplantaten zijn een soort kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een afwezige tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Implantaten kunnen in principe bij iedereen worden geplaatst van wie het kaakbot volgroeid is. Verder is het belangrijk dat u voldoende kaakbot heeft voor de verankering van de implantaten en dat het kaakbot en tandvlees gezond zijn. Roken en bovenmatig alcoholgebruik verkleinen de kans op een succesvolle behandeling.

Van welk materiaal worden implantaten gemaakt?

Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn implantaten voorzien van een keramische laag.

Implantaten onderhouden

Als in uw mond implantaten zijn geplaatst, is een goede dagelijkse mondhygiëne extra belangrijk. Maak de ruimte rondom het implantaat regelmatig schoon met behulp van flossdraad. Vaak wordt hiervoor het gebruik van speciale antibacteriële reinigingsmiddelen aanbevolen. Uw tandarts zal dit met u bespreken.

Controle van uw gebit met implantaten

Nadat uw implantaat is geplaatst, besteedt de tandarts bij de controle aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, de situatie van het kaakbot rondom uw implantaten en slijtage van de kroon, brug of prothese.

Meer informatie (folder)
Implantaten
Tarieven

Wilt u weten wat de tarieven zijn van deze behandeling? De tandartstarieven zijn vastgesteld door de overheid, dit betekent dat de tarieven voor elke tandarts gelijk zijn. U kunt op de onderstaande link klikken, voor een overzicht van de tarieven.

Tandarts tarieven