Implantaten

Implantaten zijn een soort kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een afwezige tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Implantaten kunnen in principe bij iedereen worden geplaatst van wie het kaakbot volgroeid is. Verder is het belangrijk dat u voldoende kaakbot heeft voor de verankering van de implantaten en dat het kaakbot en tandvlees gezond zijn. Roken en bovenmatig alcoholgebruik verkleinen de kans op een succesvolle behandeling.

Van welk materiaal worden implantaten gemaakt?

Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn implantaten voorzien van een keramische laag.

Implantaten onderhouden

Als in uw mond implantaten zijn geplaatst, is een goede dagelijkse mondhygiëne extra belangrijk. Maak de ruimte rondom het implantaat regelmatig schoon met behulp van flossdraad. Vaak wordt hiervoor het gebruik van speciale antibacteriële reinigingsmiddelen aanbevolen. Uw tandarts zal dit met u bespreken.

Controle van uw gebit met implantaten

Nadat uw implantaat is geplaatst, besteedt de tandarts bij de controle aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, de situatie van het kaakbot rondom uw implantaten en slijtage van de kroon, brug of prothese.

Informatiefolder implantaten

Download hier een Ivoren Kruis folder over implantaten

Maak een afspraak voor implantaten
Maak direct een afspraak bij de tandarts of de mondhygiënist
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share