Pijnklachten na de behandeling

Nabloeden na trekken van tand of kies

Neem een (liefst steriel) gaasje (geen watten), vouw het een paar maal dubbel, absoluut niet spoelen op de dag van extractie!! Als dit niet helpt dan direct contact opnemen met de tandarts.

Pijnklachten na het vullen van een gaatje in een tand of kies

1 dag spontane napijn na het maken van een vulling is normaal. U kan daarvoor eventueel een pijnstiller nemen, bijvoorbeeld
paracetamol. Daarna kan de tand of kies nog enige tijd verhoogd gevoelig zijn voor warm of koud. Is dit na 2 weken nog niet minder of nemen de klachten alleen maar toe, neemt u dan contact op met de praktijk.

Klachten na een chirurgische behandeling, zoals het trekken van een tand of (verstands-)kies.

Pijnklachten, een lichte zwelling, een blauwe plek en beperkte mondopening kunnen voorkomen na een behandeling. U mag géén aspirine of Chefarine, APC, Aspro of andere acetosalicum-houdende preparaten gebruiken.
Beter bestrijdt u de pijn met paracetamol of pijnstillers volgens verkregen advies. De eerste 4 uur na de behandeling kunt u een zwelling eventueel voorkomen door blokjes ijs in een plastic zakje op het betreffende gezichtsdeel te leggen. Enige minuten aanbrengen en weer afnemen. Niet aan de wond komen, verder normaal, voorzichtig poetsen. Bij koorts contact opnemen met de praktijk. Als de bloeding niet stopt, een steriel gaasje 2x dubbel vouwen en op de wond aanbrengen en 15 minuten op dichtbijten. Als het bloeden niet stopt, dan dient u contact op te nemen met de praktijk.

Klachten na een wortelkanaalbehandeling

Pijnklachten met druk en bijten op de behandelde tand of kies is normaal de eerste drie dagen na de behandeling. De eerste dag is het ergst en dan mag u gewoon een pijnstiller gebruiken. Denk hierbij aan paracetamol of ibuprofen.

De 2e en 3e dag wordt de pijn langzaam minder. Wanneer u koorts krijgt of de pijn alleen maar erger wordt en/of niet
verloopt zoals hierboven beschreven, neemt u dan contact op met de praktijk.

Klachten na het plaatsen van een implantaat

Pijnklachten, een lichte zwelling, een blauwe plek en beperkte mondopening kunnen voorkomen na een behandeling.
U mag géén aspirine of Chefarine, APC, Aspro of andere acetosalicum-houdende preparaten gebruiken. Beter bestrijdt u de pijn met paracetamol of pijnstillers volgens verkregen advies. De eerste 4 uur na de behandeling kunt u een zwelling eventueel voorkomen door blokjes ijs in een plastic zakje op het betreffende gezichtsdeel te leggen. Enige minuten aanbrengen en weer afnemen. Niet aan de wond komen, verder normaal, voorzichtig poetsen. Bij koorts contact opnemen met de praktijk. Als de bloeding niet stopt, een steriel gaasje 2x dubbel vouwen en op de wond aanbrengen en 15 minuten op dichtbijten. Als dit niet helpt, dan dient u contact op te nemen met de praktijk.

Contact
Neem direct contact op met tandzorgpraktijk Odontes
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share