Kronen en bruggen

Kronen en bruggen kunnen kunnen een oplossing zijn als u door tandbederf één of meer tanden of kiezen kwijtraakt. Ze vormen een duurzaam alternatief als er onvoldoende houvast is voor een gewone vulling. Kronen en bruggen kunnen ook gebruikt worden ter verbetering van het uiterlijk. Bijvoorbeeld als de tanden en kiezen in de mond verkleurd of slecht gevormd zijn.”Wij maken geen kronen maar nieuwe tanden”

Kronen

Kronen worden vastgelijmd op de tand of kies. Een kroon is gemaakt van porselein en past precies over een afgeslepen tand of kies. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Bruggen

Een brug vervangt één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. De brug wordt geplaatst op pijlers: twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte. Bruggen bestaan uit twee of meer kronen die op de pijlers passen en een brugtussendeel. Dit tussendeel bestaat uit één of meer kunsttanden en wordt ook wel dummy genoemd. De kunsttanden komen op de plaats van de open ruimte.

Op maat gemaakt

Kronen en bruggen benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van de oorspronkelijke tanden en kiezen. Om te zorgen dat de kroon goed in uw gebit past, wordt een gipsmodel van uw gebit gemaakt. De kleur van een kroon of brug wordt aangepast aan de kleur van uw echte tanden en kiezen.

Niet meer happen voor kronen en bruggen

U hoeft niet meer te ‘happen’ voor kronen en bruggen. We maken namelijk een digitale scan van uw gebit. De computer verwerkt deze scan tot een zeer nauwkeurig 3D model, waarmee we een perfect passende kroon of brug maken.

Garantie

U krijgt bij tandzorgpraktijk Odontes 10 jaar garantie op kronen en bruggen. Raadpleeg uw tandarts voor de voorwaarden.

Informatiefolder kronen en bruggen

Download hier een Ivoren Kruis folder over kronen en bruggen

Maak een afspraak voor kronen en bruggen
Maak direct een afspraak bij de tandarts of de mondhygiënist
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share