Facings

Facings kunnen uw gebit verfraaien. Wilt u mooie witte tanden? Een afgebroken tand laten repareren? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Dan kunnen facings voor u een oplossing zijn.

 

Wat zijn facings?

Facings zijn laagjes tandkleurig vulmateriaal van composiet of schildjes van porselein die op de tand geplakt worden. De tandarts kan hiermee de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij met facings spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

 

Hoe voelen facings aan?

Facings voelen net zo aan als echte tanden, al kan het zijn dat u er in het begin even aan moet wennen. Als uw tanden met behulp van facings langer zijn gemaakt kan praten in het begin wat problemen geven. Als dde vorm van uw tanden erg veranderd is, kunnen klanken wel eens vervormen. Dat gaat na een paar dagen vanzelf over.

Eten met facings

Met facings kunt u alles gewoon eten, maar met sommige dingen moet u wel extra voorzichtig zijn. Als u op harde dingen bijt, zoals zuurtjes, nagels of pennen, kunnen uw facings beschadigen. Uw tanden als gereedschap gebruiken, bijvoorbeeld om plakband af te scheuren, is ook niet zo verstandig als u facings hebt.

Wat kosten facings?

De kosten van een facing hangen onder meer af van het materiaal dat de tandarts gebruikt. Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein.

Facings onderhouden

Facings hebben geen extra onderhoud nodig. Wel zult u zoals altijd uw gebit goed moeten schoonhouden. Dat betekent: poetsen met een zachte tandenborstel en regelmatig de ruimte tussen de tanden goed reinigen met tandfloss.

Informatiefolder facings

Download hier een Ivoren Kruis folder over facings

Maak een afspraak voor facings
Maak direct een afspraak bij de tandarts of de mondhygiënist
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share