Algemene tandheelkunde

s
Preventieve zorg

Periodieke preventieve controles, zijn van belang om vroegtijdige gebitsproblematiek te onderkennen. Veel voorkomende problemen zijn cariës, gebitsslijtage, en tandvleesproblemen. Naast het onderkennen van gebitsproblematiek zal Odontes ook feedback geven indien u plakbeheersing onvoldoende is. Bij Tandzorgpraktijk Odontes wordt uw gebit twee keer per jaar gecontroleerd. Er wordt gecontroleerd op gaatjes en op de conditie van het tandvlees (parodontium). Een geringe hoeveelheid tandsteen wordt direct bij de controle verwijderd. In geval van gemiddelde tot ernstige tandvleesontsteking (parodontitis), wordt u verwezen naar één van onze mondhygiënisten.

Foto’s

Afhankelijk van de situatie worden er foto’s (bite-wings) gemaakt. De frequentie hiervan hangt af van de conditie van uw gebit. In het kader van specifieke problematiek en/of een uitgebreid behandelplan kan er een zogenaamd orthopantomogram worden gemaakt. Dit is een röntgenfoto waarop kaak en gebit geheel is afgebeeld.

Vulling (restauratie)

Het repareren van gaatjes wordt ook wel conserveren genoemd. Het tandbederf (cariës) wordt weggenomen en er wordt een vulling (restauratie) aangebracht. Bij tandzorgpraktijk Odontes wordt uitsluitend met wit vulmateriaal gewerkt. Omdat composiet een droog werkterrein vereist, wordt er onder een rubberen lapje (cofferdam of rubberdam) gewerkt.
Na vervaardiging van de restauratie in uw eigen tandkleur, kunt u meteen weer eten en drinken, daar de vulmaterialen meteen zijn uitgehard. Soms kan na behandeling een gevulde tand of kies nog wat gevoelig zijn, maar dat verdwijnt meestal binnen afzienbare tijd.

Kies trekken (extractie)

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. Zodra de verdoving is ingewerkt, wordt de tand los gemaakt door een draaiende of wrikkende beweging te maken. Meestal wordt de tand of kies er in zijn geheel uitgetrokken.

Esthethiek (cosmetische tandheelkunde)

In esthetiek zit ook het woord ethiek opgesloten. Dit is een wezenlijk onderdeel van onze filosofie. Ethiek betekent voor ons: goede kwaliteit leveren en geen onnodige dingen doen. We voeren alleen behandelingen uit waar we volledig achter staan en waar de cliënt baat bij heeft. Bij Odontes verzorgen wij vele cosmetische behandelingen. Denk daarbij aan het bleken van je tanden, schildjes (facings), kronen, bruggen, witte vullingen en het professioneel schoonmaken van je gebit.

Gebitsprotheses (kunstgebit)

Als uw tanden door ouderdom, ziekte of slijtage zo slecht zijn geworden dat ze moeten worden vervangen, kan een kunstgebit een oplossing voor u zijn. Een kunstgebit is een grote verandering. Het kan bijvoorbeeld de manier waarop u kauwt en spreekt beïnvloeden.

Implantaat gedragen prothese

Als uw kunstgebit pijn doet en deze niet goed blijft zitten, kan een implantaat een goed oplossing bieden. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn meestal twee implantaten voldoende. Een implantaat is gemaakt van titanium, dit is een materiaal dat het lichaam niet afstoot. De plaatsing gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving.

Kronen, inlays en bruggen

Kronen en bruggen vormen een duurzaam alternatief als er onvoldoende houvast is voor een gewone vulling. Ook kunnen bruggen en kronen dienen ter verbetering van het uiterlijk van de tanden en kiezen in de mond, als deze verkleurd of slecht gevormd zijn.

Wat kosten deze behandelingen?
De tandartstarieven worden elk jaar vastgesteld door de overheid, dit betekent dat de tarieven voor elke tandarts gelijk zijn. Als u op de link klikt vind u een overzicht van de tarieven van deze tarieven.
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share