Behandelingen

Het team van Tandzorgpraktijk Odontes is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wij werken altijd met de meest moderne technieken. Naast de reguliere tandheelkundige zorg, kunt u bij ons ook terecht voor een reeks van specialisaties, waardoor wij u zo min mogelijk hoeven door te verwijzen naar andere praktijken of instellingen. U kunt bij ons terecht voor o.a. mondhygiëne, parodontologie, reconstuctieve tandheelkunde, implantologie, orthodontie, prothesen en endodontologie. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende behandelingen. De tarieven die wij hanteren, zijn vastgesteld door de overheid (Nederlands Zorgautoriteit) en zijn hier te vinden.

Tanden bleken

Mooie witte tanden en een stralende lach, dat wil iedereen. Helaas heeft niet iedereen van nature zulke witte tanden. Met een bleekbehandeling kunnen tanden witter worden gemaakt. Er zijn verschillende methoden om uw tanden witter te maken.

Wortelkanaal

Het weefsel in de wortel van tanden en kiezen kan door tandbederf of door een lekkende vulling ontstoken raken. Ontstoken tandweefsel geneest niet meer. Daarom wordt dit weggehaald door middel van een wortelkanaalbehandeling.

Sealen is het verzegelen of afdichten van putjes en groeven in de kiezen om gaatjes te voorkomen. De tandarts of mondhygiënist gebruikt hiervoor meestal kunststofhars. Sealen gebeurt meestal nadat de blijvende kies is doorgebroken.

Een plaatprothese of frameprothese is een vervanging van een of meerdere tanden of kiezen. Plaatprotheses en frameprotheses zijn, in tegenstelling tot kronen en bruggen, uit de mond te nemen.

Een overkappingsprothese is een prothese die over de wortels van uw tanden of kiezen wordt geplaatst. Hierdoor is een overkappingsprothese stabieler en comfortabeler dan een gewoon kunstgebit.

Als uw tanden door ouderdom, ziekte of slijtage zo slecht zijn geworden dat ze moeten worden vervangen, kan een kunstgebit een oplossing voor u zijn. Een kunstgebit kan de manier waarop u kauwt en spreekt beïnvloeden.

Als u door tandbederf één of meer tanden of kiezen kwijt bent geraakt dan kunnen Kronen en bruggen een oplossing zijn. Ze vormen een duurzaam alternatief als er onvoldoende houvast is voor een gewone vulling.

Implantaten zijn kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een afwezige tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

Facings kunnen uw gebit verfraaien. Wilt u mooie witte tanden? Een afgebroken tand laten repareren? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Dan kunnen facings voor u een oplossing zijn.

Een beugel kan nodig zijn als je tanden naar voren staan of als je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt dat je tanden en kiezen rechter komen te staan.

Airsmile

De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Elke aligner (bitje) wordt twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks. Lees meer over deze behandeling door op de onderstaande link te klikken.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share