Odontes | Tandarts Zwarteveen Soest

Elektrisch poetsen

Elektrische tandenborstels reinigen tanden en tandvlees veel beter dan een handtandenborstel, zo blijkt uit Duits onderzoek. Mensen die elektrisch poetsen, hebben gezonder tandvlees, minder tandbederf en behouden langer hun tanden.

Vooral oscillerende koppen pakken tandplak aan

Vooral elektrische tandenborstels die met koppen die in beide richtingen draaien, of ‘oscillerende’ koppen, zijn effectief in het verwijderen van tandplak, constateren de onderzoekers na de 11 jaar durende studie, die gepubliceerd is het toonaangevende ‘Journal of Clinical Periodontology’ .

22 procent minder tandvleesproblemen

Door elektrisch te poetsen was er sprake van 22 procent minder tandvleesproblemen en 18 procent minder tandbederf. Mensen die nog handmatig hun gebit reinigen vinden een elektrisch tandenborstel vaak te duur. Maar gezien de grote voordelen zien de onderzoekers de aanschaf van een elektrisch exemplaar als een goede investering, die de mondgezondheid ten goede komt.

Een derde van gebruikers is overgestapt op aanraden van tandarts

Ongeveer een op de twee mensen poetst nog handmatig. Van de mensen die wel zijn overgestapt op een elektrisch borstel heeft ruim een derde dat gedaan op aanraden van hun tandarts. Een op de negen heeft een elektrische borstel ooit cadeau gekregen.

Poets sowieso altijd twee keer per dag

Welke tandenborstel je ook kiest, voor een goede mondhygiëne is het van belang twee keer per dag twee minuten te poetsen met een fluoridetandpasta. Reinig tanden en kiezen ieder dag ook een keer interdentaal met een rager of stoker.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share